Indole-3-Carbinol
Індол-3-Карбінол
Код продукту: 1506
Капуста походить від давньоримського слова «капутум», що означає «голова». Стародавні греки і римляни вважали, що капуста виліковує будь-які хвороби.
Останні дослідження показали, що щодня людина повинна з'їдати 4-5 порцій овочів або фруктів у натуральному, необробленому вигляді. Тільки 10% американців дотримується цих рекомендацій. Вченими встановлено, що жінка, що вживає 900 грам листової зелені (краще брокколі), захищена від виникнення ракових захворювань репродуктивних органів, насамперед, раку молочної залози.
Відомо, що більшою мірою овочі з сімейства хрестоцвітних (різні види капусти, редис, ріпа, бруква) містять максимальну кількість унікальних природних речовин: аскорбиген, сульфорафан і харчові індоли. Ці речовини мають онкопротекторні властивостями. На щастя, вдалося виділити індол в чистому вигляді. Ця речовина називається «індол-3-карбінол», з'єднуючись з аскорбіновою кислотою, вони утворюють аскорбиген.
Індол-3-карбінол сприяє активізації роботи цитохром Р450 залежної ферментної системи та ініціює фазу мікросомального окислення. Таким чином, він підвищує біотрансформаційну активність печінкових клітин більш, ніж в 50 разів.
Крім чисто гепатопротекторної дії, індол-3-карбінол запобігає паталогічному перетворенню жіночого статевого гормону - естрогену. Він блокує утворення 16-С-гідроксиестрона, який міцно зв'язується з естрогенозалежними рецепторами і викликає некеровані проліферативні процеси, будучи канцерогеном по відношенню до різних органів (репродуктивні органи як жінок, так і чоловіків, шлунково-кишковий тракт, підшлункова і щитовидна залоза, але, насамперед, матка і молочна залоза).
Крім того, зсув співвідношення метаболітів естрогену на користь утворення 2-С-гідроестрона під впливом індол-3-карбінолу, призводить до гальмування розвитку вірусу папіломатозу людини (ВПЛ) і припиняє формування папілломатозних утворень, схильних до малігнізації та інфільтративного зростання. Органами-мішенями для ВПЛ є молочна залоза, органи аногенітальної області (шийка матки, вульва, піхва, переанальная область), а також слизова гортані і бронхіального дерева.
Застосування Indole-3-Carbinol дало гарні результати при лікуванні цервікального раку (рак шийки матки), поширення якого у жінок великих міст набуває характеру епідемії (щорічно в світі реєструється близько півмільйона нових випадків захворювань, практично всі з них пов'язані з інфікуванням ВПЛ). Чудові результати були отримані також при рецидивуючому паппіломатозі гортані у дітей (в тому числі і після оперативного лікування).
Необхідно враховувати, що приблизно 25% людей не переносять гіркуватий смак хрестоцвітних овочів. З цим пов'язане недостатнє надходження в організм специфічних речовин, що містяться в зелених рослинах. Іноді допомагає порада, вживати їх з підсолюванням, але ця звичка не для всіх прийнятна, особливо при гіпертонії. Що стосується середньостатистичного українця, то в його раціоні харчові індоли практично відсутні.
Застосування Indole-3-Carbinol на Заході має вже 20-річну історію. За його унікальні і цінні властивості для організму людини сучасні вчені називають його «продуктом довголіття».
Таким чином, антиестрогенні, протипухлинні, противірусні, апоптотичні властивості індол-3-карбінолу при мінімальних побічних діях роблять цей препарат незамінною добавкою до їжі сучасної людини не тільки з лікувальною, але, перш за все, з профілактичною метою.
Застосування:
Дорослим приймати по 1 капсулі 2 рази на день під час їжі. Зберігати в холодильнику або морозильній камері з ретельно закритою кришкою.
Склад:
1 капсула: суміш порошку квіток і паростків брокколі з вмістом індол-3-карбінолу не менше 100 мг.
Протипоказання:
Не рекомендується приймати вагітним і годуючим жінкам, при індивідуальній непереносимості продукту.